به گزارش خبرگزاری حوزه، حضرت آیت الله سبحانی امروز در آیین رونمایی از مجموعه هشت جلدی «امام صادق(ع) و مذاهب اهل سنت» با تاکید بر ترجمه آثار فاخر شیعی به خصوص عربی به زبان فارسی، اظهار داشتند: علت اینکه امروز در حوزه علمیه، کار ترجمه کم است به این دلیل می باشد که طلاب در حوزه صرفا گرامر و قواعد را فرا میگیرند. در صورتی که اگر اهتمام بیشتری به بحث مکالمه شود حوزه می تواند در زمنیه ترجمه عربی آثار فاخری را به جامعه اهدا کند.
ایشان با تاکید بر این که این نقص در حوزه باید رفع گردد، افزودند: امروز حوزویان تسلط خوبی بر قواعد دارند؛ اما باید به بخش های مکالمه توجه بیشتری شود. بسیاری از دول عربی به تربیت افرادی که به زبان عربی مکالمه کنند اهتمام زیادی میورزد. در صورتی که ما نیز باید به این مهم در کشور اهتمام داشته باشیم.
این مرجع تقلید، در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر وحدت و تقریب در بین مسلمین گفتند: امروز باید در بحث تقریب بر مشترکات تاکید کرده و در غیر مشترکات بحث نماییم و اینگونه نشود که در غیر مشترکات با همدیگر نزاع کنیم، که در اینصورت راه به جایی نخواهیم برد.
معظم له ادامه دادند:تقریب وسیله ای دارد و آن توسل به ثقلین است،امروز ما باید بتوانیم جهان اسلام را با محوریت ائمه و اهلبیت(ع) به وحدت برسانیم؛ ثقلین مایه تقریب و وحدت است.
این استاد خارج فقه و اصول حوزه با تاکید بر این مطلب که عترت(ع) باید بر سفره وحدت مسلمین وجود داشته باشد یادآور شدند:امروز بسیاری از مناطق دنیا علاقه فطری به ائمه(ع) دارند و این وظیفه ماست که بتوانیم به تبلیغ این مهم پرداخته و جهانیان را با معارف و علوم اهلبیت(ع) آشنا نماییم.
رییس موسسه تحقیقاتی امام صادق(ع) در بخش دیگری از سخنان خود به تبیین ابعاد مختلف شخصیت امام صادق(ع) و دوران زندگی ایشان پرداختند و اظهار داشتند: این امام همام در طول دوران پر برکت خود شاگردان زیادی به صورت تخصصی و در حوزه های مختلف اسلامی تربیت کردند، به طوریکه طبق آمار موجود ایشان بیش از 3هزار شاگرد داشتند که هرکدام در قسمتی از علوم تبحر داشتند،
ایشان نگارش کتاب امام صادق(ع) و مذاهب اهلسنت را از سوی مرحوم اسد حیدر کار بسیار بزرگ برشمردند و گفتند: هرچند این استاد بزرگ شیعی تحت نظارت علامه امینی این کتاب را به نگارش درآورد، اما گردآوری این مطالب بصورت انفرادی چیزی شبیه معجزه است.
معظم له با تاکید بر این مطلب که وجود چنین کتابهایی باعث تقریب وحدت شیعه و سنی میشود، تاکید کردند: چاپ کتابهای علمی با نقد منصفانه باعث میشود تا بسیاری از تنش هایی که بین شیعه و سنی وجود دارد کاهش یابد؛ اگر بتوانیم به بسیاری از اهل تسنن این مطلب را برسانیم که علمای مذاهب اربعه با واسطه یا بی واسطه از امام صادق(ع) بهره گرفته اند، در ایجاد وحدت نقش مهمی خواهد داشت.
این مرجع تقلید با تاکید بر معرفی هرچه بیشتر ائمه(ع)به جهانیان، وجود دانشگاههایی چون دانشگاه ادیان و مذاهب را در این زمینه بسیا رموثر دانستند و اظها رداشتند: انتظار داریم که خروجی های این دانشگاه تماما مدافع اسلام و تشیع بوده و تمامی آنها نمره قبولی اهل بیت(ع) را بگیرند.
* رشته ولایت راهاندازی شود
حضرت آیت الله سبحانی در بخش پایان سخنان خود تاکید کردند:دانشگاه ادیان علاوه بر مباحث مذاهب و ادیان باید در زمینه ولایت ورود کرده و این مسئله را به صورت علمی و برهانی بررسی نماید و علاوه بر آن در تربیت پژوهشگران مسلط به زبان عربی اهتمام داشته باشد،به طوریکه کسی بتواند کتاب الغدیر را به نثر روان و بدون تغییر محتوا ترجمه کند که اگر چنین اتفاقی بیفتد کار بزرگی انجام شده است.